Arnavutköy Çocuk Atölyesi

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ANLAMLI ETKİNLİK

1 yıl önce

Gaziantep ve Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Arnavutköy’e yerleşen ailelerin çocukları için sosyal etkinlikler gerçekleştirildi. 

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ANLAMLI ETKİNLİK

Gaziantep ve Kahraman merkezli depremler sonrasında Arnavutköy’e yerleşen ailelerin çocukları için sosyal etkinlikler gerçekleştirildi. 

Arnavutköy Belediyesi, deprem felaketi sonrasında Arnavutköy’e yerleşen ailelere ve çocuklarına; barınma, gıda, giysi ve çeşitli malzeme yardımında bulunuyor.  Büyük felaketten etkilenen çocuklar ile de yakından ilgilenen Arnavutköy Belediyesi, depremin psikolojik travmasının etkilerini azaltmak için çalışmalarına devam ediyor. 

Depremin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için çalışan Arnavutköy Belediyesi bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenliyor. Arnavutköy Çocuk Atölyesinde uzmanlar tarafından çocuklara psikolojik destek sağlanıyor. Gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında çeşitli oyun ve etkinlikler ile çocukların yaşadığı travmanın hafifletilmesi ve deprem psikolojisinden uzaklaştırılmaları amaçlanıyor.  

“Çocukları atölyemize davet ediyoruz”

Etkinliklerin amacının afetin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak olduğunu söyleyen Arnavutköy Belediyesi Çocuk Atölyesi Birim Sorumlusu Hilal Sena Ulubaş, “Biz 4 - 12 yaş aralığında çocuklarımıza 13 farklı atölyede ücretsiz hizmet veriyoruz. Bu gün afet bölgesinden gelen çocukları atölyemizde ağırlayarak farklı etkinlikler yaptık. Bu etkinlikleri yapmamızın amacı; yaşanan afetin çocuklar üzerindeki olumsuz etkisini en aza indirmek, bu anlamda çocuklara psikolojik destek sunmak için farklı farklı etkinlikler düzenlemek için çocukları atölyemize davet ediyoruz. Toplamda bu hafta sonu 60 tane çocuğun gelmesi planlanıyor” dedi.