Arnavutköy Çocuk Atölyesi

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

1 yıl önce
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali ile çocuklar doyasıya eğlendi. 

Arnavutköy Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali düzenlendi. AVLU34 AVM Etkinlik Çukuru’nda gerçekleştirilen festivalde unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunları oynandı. Tatlı bir rekabet içerisinde yarışan çocuklar, eğlence dolu bir hafta sonu geçirdi. 

Festivale katılan çocuklar, geçmişte Türk Dünyası’nda oynan ve unutulmaya yüz tutmuş oyunları tanıma ve oynama şansı yakaladılar. Etkinlik alanında mendil kapmacadan sek seke, yakar toptan çuval yarışmasına, sandalye kapmacadan istopa kadar birçok sokak oyunu oynandı. Çocuklar, etkinlik alanındaki maskotlar ile eğlence dolu anlar yaşadı.  Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde yapılan yarışmalarda dereceye giren çocuklara çeşitli hediyeler verildi. 

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “Bu etkinliği yapmaktaki amacımız kendi örf ve geleneklerimizde yer alan oyunları çocuklarımıza öğreterek gelecek nesillere aktarmak. Ama en önemlisi çocuklarımızı bir araya getirerek hem eğlenmelerini, hem de birlik ve beraberlik duygusunu benimsemelerini sağlamak” şeklinde konuştu